Ur fysioterapeutens dagbok

Emilie Karlsson arbetar som fysioterapeut. Följ henne en dag på jobbet.

07.45 Dagens första patient är nyopererad. Han har snubblat på en hundgrind i trappan och fått en höftledsfraktur. Mannen klarar idag att gå cirka 10 meter med gåbord och instrueras i egenträningsprogram för höftopererade. Att klara detta första dagen efter operation är ett stort steg.

09.30 Rond tillsammans med läkare, sjuksköterska och arbetsterapeut. Vi planerar rehabilitering och mål inför patienternas hemgång.

10.30 Jag provar ut en rollator till en kvinna med höftprotes som ska åka hem imorgon. Hon är väldigt nöjd med rollatorn.

12.45 Jag träffar en patient som har kommit in för rehabilitering efter en hjärninfarkt. Det framkommer att patienten har nedsatt balans och muskelsvaghet i vänster sida. Imorgon ska patienten påbörja en individuellt anpassad träning.

13.15 Jag leder sittande gruppgymnastik för strokepatienter. Jag trycker på att alla deltar efter egen förmåga. Idag har vi bra uppslutning med tio patienter.

15.00 På kontoret sitter två kollegor och planerar mottagandet av terminens första fysioterapeutstudenter. En annan kollega sitter och förbereder sitt forskningsprojekt. Dags att skriva dagens journalanteckningar.

AlumnFysioterapeutprogrammet