Ur arbetsterapeutens dagbok

Johan Beckman arbetar som arbetsterapeut. Här får du följa honom under en arbetsdag.

08.30 Jag börjar dagen på Särvux där jag ska möta upp en man och planera hans vecka. Jag passar på att prata lite med hans lärare innan jag ska vidare till nästa arbetsplats.

10.00 Jag träffar en 30-årig kvinna med en svårutredd kronisk smärta som genomgår en rehabiliteringsutredning på uppdrag av Försäkringskassan. Min uppgift i utredningen är att låta henne skatta sin förmåga att samverka med hjälp av ett antal frågor och påståenden. Hon tycker att det är svårt eftersom att hon tvingas att reflektera över sin situation.

11.00 På en förskola besöker jag en kvinna med lindrig utvecklingsstörning. Hon har som arbetsuppgift att ansvara för att förbereda lunchen och duka borden till alla barn. Vi samtalar om praktiken och jag hjälper henne att duka bordet. Jag kontrollerar samtidigt hur hon utför sina arbetsuppgifter som vi tränat på.

13.00 Efter lunch har jag möte med en ny deltagare. Vi arbetar efter en specifik metod där vi alltid inleder en ny kontakt med kartläggning av personens förmågor och önskemål och sedan matchar vi dem med en praktik eller arbetsplats.

16.00 För första gången denna dag är jag på kontoret och träffar kollegorna. Jag kollar mejlen innan jag skriver anteckningarna från dagens möten.

AlumnArbetsterapeutprogrammet