Studievägledaren svarar om optikerprogrammet

Tre vanliga frågor - och svaren!

Jobbar alla optiker i butik?

De allra flesta som tar optikerexamen arbetar i butik, men det finns även arbetstillfällen inom ögonsjukvården, på syncentral eller i optisk eller synfysiologiskt relaterad industri. Man kan även arbeta hos exempelvis leverantörer till den optiska detaljhandeln.

Kan jag komma på studiebesök på optikerutbildningen?

Om man är intresserad så kan man höra med utbildningsinformatören på KI om det går att "skugga" en student.

Annars, om du har nära till Stockholm rekommenderar vi att du bokar in dig som patient! Undersökningen är helt kostnadsfri och ger tillfälle att se hur studenterna praktiserar under utbildningen. Studenterna utför alla synundersökningar under handledning av en lärare som är legitimerad optiker. Boka gärna in en träff med studievägledaren i anknytning till ditt patientbesök. Tidbokning: tel. 08-672 30 27, kl. 13.00-16.00. Du kan även maila: tidbokning@eyelab.se

Ingår det någon praktikperiod under utbildningen?

De praktiska momenten är inbakade i ämneskurserna och löper genom hela optikerprogrammet. Med andra ord finns ingen regelrätt praktikperiod. De praktiska momenten är obligatoriska och består bland annat av auskultationer hos optiker, synundersökningar och kontaktlinstillpassningar i utbildningens egna lokaler, auskultationer på S:t Eriks ögonsjukhus, samt arbetsplatsbesök. Våra studenter är även eftertraktade hos optiker i Stockholmsområdet, som erbjuder praktisk erfarenhet i form av "extraknäck" under såväl terminstid som sommarlov.

OptikerprogrammetStudievägledning