Robert pluggar till läkare

– Känslan av att vilja hjälpa till och göra något meningsfullt har alltid funnits där, men på vilket sätt tog det ett tag att komma fram till.

Student på Läkarprogrammet.–  Men lika osäker som jag var på om jag skulle bli läkare, lika säker var jag på att ska jag plugga så ska det vara på KI. Det är främst av tre anledningar.

– För det första så är utbildningen internationellt erkänd och det finns många utbytesmöjligheter och chanser att få erfarenheter utanför själva utbildningen. För mig som gärna vill jobba utomlands i framtiden är det ett stort plus.

–  För det andra så är det forskningen. Det finns stora möjligheter för den som är intresserad av att börja forska redan från termin ett och även om man inte är intresserad av att forska själv så är det något som genomsyrar hela utbildningen.

–  Och så den tredje anledningen. Att veta att det vi lär oss är det senaste och att få ha föreläsare som själva forskar och ibland till och med är världsledande inom sitt område gör det extra intressant. •

LäkarprogrammetStudent