Föreläsningar och seminarier

Jubileum: Medicinsk Vetenskap fyller 20 och bjuder på föreläsningskväll

2014-12-0116:30 till 19:00 Aula Medica, Nobels väg 6, Karolinska Institutets campus SolnaCampus Solna

Karolinska Institutets populärvetenskapliga tidning Medicinsk Vetenskap fyller 20 år. Välkommen att fira med oss den 1 december i Aula Medica, Karolinska Institutet.

Så påverkas hjärnan av motion

Lyssna på intressanta föreläsare! Kl 16.30–18.00 

”Hjärnkoll på fysisk aktivitet”
Martin Ingvar, professor vid institutionen för klinisk neurovetenskap och aktuell med nya boken ”Hjärnkoll på skolan”, talar om hur hjärnan och motion hänger ihop och varför fysisk aktivitet är viktig för koncentration och inlärning.

”Motion mot depression”
Yvonne Forsell, psykiatriker och professor vid institutionen för folkhälsovetenskap, berättar om aktuell forskning kring fysisk aktivitet som behandling mot depression.

”Rör på dig – och minska risken för Alzheimers sjukdom”
Miia Kivipelto, professor vid institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, talar om hur fysisk aktivitet kan skydda mot minnesstörningar och Alzheimers sjukdom.

Moderator: Carl Johan Sundberg, professor vid institutionen för fysiologi och farmakologi och aktuell med boken ”Hälsa på recept”, om effekterna av fysisk aktivitet på hälsan, hjärnan och åldrandet.

Mingla med forskarna kl 18.00–19.00

Ställ dina frågor om medicin, hälsa och forskning direkt till forskarna Miia Kivipelto, Yvonne Forsell och Carl-Johan Sundberg. På plats är även Jessica Norrbom, personlig tränare och forskare vid institutionen för fysiologi och farmakologi.

Bubbel och tilltugg serveras. Caféet är öppet.

Dessutom:
Vinn fina priser i vårt lotteri!
Köp medicinska böcker till specialpris!

Inbjudan som pdf

#MedVet20 på Twitter