Annan

Idrottsdagen 18 februari

2015-02-1806:15Annan

gratisbild för skidor

Onsdagen den 18 februari det är dags igen för vårterminens idrottsdag på KI, där alla studenter har ledigt för att ta del av någon av de aktiviteter som MF:s idrottsutskott ordnar. Välj från ett smörgåsbord av aktiviteter: allt från skidresa till klättring, Lacrosse, skridskor och mycket mer.

Observera att vissa aktivteter kräver föranmälan.

Skidresa till Romme

Idrottsutskottet anordnar en dagsresa till Romme för sköna carvingsvängar. Se tidigare mejlutskick för info om anmälan o.s.v.!               

Handboll

Tid och plats: kl 14-16, Liljeholmshallen 1, Mejerivägen 4

Aktiviteten börjar med 30 minuter fotboll som uppvärmning. Efter det övar vi grundläggande passningar/kastteknik, värmer upp målvakterna samt provar olika spelpositioner. Resterande tid (30-45 min) spelar vi handbollsmatcher med lag som sammanställs utifrån antalet deltagare, samt går igenom grundläggande regler och speldrag.

Vi ses! Niklas & Leo, ledare

Klättning

Sugen på att klättra på idrottsdagen? Oavsett om du är van klättrare o bara känner för att köra en session tillsammans med lite skönt KI-folk eller är rookie deluxe och skulle vilja testa hur det är att klättra är detta ett perfekt tillfälle!
Vi kör klockan 15:15-17:15 på Klättercentret i Solna (Banvaktsvägen 20), endast 10min promenad från skolan eller 2 stationer med buss (buss nr 70, hållplats Industrivägen). Vi kommer att ha flera instruktörer till vårt förfogande som hjälper dig som är mindre van med att säkra och med lite teknik-tips. Efter dessa 2 timmar är det fritt fram att stanna kvar och klättra eller använda gymmet. Kostnaden är 130 kr för inträde, skor + sele.

Som sagt - inga förkunskaper krävs! Är du sugen, Skicka in en anmälan till ki.klattring@gmail.com senast onsdag 11/2. Anmälan är bindande. Meddela i anmälan om du vill vara med i gruppen som kör med instruktör eller om du redan är van klättrare och bara tänker köra en session på egen hand. Var gärna i god tid på idrottsdagen så hinner alla få sin utrustning innan lektionen börjar.

Lacrosse

Lacrossen hålls som vanligt i Skrivsalen kl 17-19 där den erfarna Lacrosse-tränaren Kim Vestö leder passen. Ta chansen att testa på denna udda men roliga sport!  För mer info, surfa in på facebookgruppen ”KI Lacrosse”.

Skridskor

Passa på att ta dig ut i vintervädret för att åka skridskor på idrottsdagen! Du som är sugen kan ta dig till Östermalms IP, Fiskartorpsvägen 2, där det både kommer att finnas en isrundbana på 400m och en ishall öppen för oss att åka på (OBS ingen klubba/puck tillåten). Man kan enkelt ta sig dit med 73an som går precis utanför KI. Vi kommer att åka mellan 10 och 12 eftersom att det då finns möjlighet att hyra skridskor för 50 kr/h. Vill man hyra grillor krävs föranmälan, då uthyrningen har lovat att hålla extraöppet mellan kl. 10-12 om vi blir tillräckligt många.

Hör av dig till frederique.liljegren@hotmail.com senast 11/2 om du tänker hyra, annars är det bara att dyka upp. Ses på ÖIP!

Volleyboll

Kom och spela volleyboll med oss i Frescatihallen! MedSM uttagningar kommer hållas under tiden. Tid: kl 13.00-15.30. Plats: Frescati (E-hallen, inomhus). Kostnad: Gratis

Vattenpolo

Prova på-tillfälle, alltså behövs inga förkunskaper.
Tid: 19-20. Plats: Eriksdalsbadet. Kostnad: Gratis.
Medtag: utöver badkläder gärna simglasögon och badmössa (bra om man har långt hår), om man har.
Anmälan sker till linn.bengtsson@stud.ki.se senast tisdagen den 17/2.

Gratisträning på gym

Friskis & Svettis Hagastan bjuder KI-studenterna på gratis gym hela dagen. Glöm inte att ta med ditt KI- eller Mecenatkort!

Simning

MedSM har uttagning så dags att visa upp dina simfötter! Kom ner och simma en 50m på tid eller kom ner och simma för skojs skull. Ta med eget lås!
Tid: kl. 10.00. Plats: Eriksdalsbadet. Kostnad: Ordinarie inträde

Badminton

Mellan kl. 12.00-16.00 har vi bokat 5 banor i Frescatihallen (Stockholms Universitet) för KI-studenterna. (OBS! Spela endast på de banor vi är tilldelade, använder vi andra banor debiteras Idrottsutskottet extra.) Racket och boll finns att låna på plats. Ta med KI-kort alt. Mecenatkort. Drop-in gäller.

”Jag är en lat krake”

Till oss som i denna stund tänker ”Tusan så skönt med en sovmorgons-/brunch-/alibiplugg- /fosterställningsdag”: Ta chansen att pröva vingarna i en inte tidigare testad sport eller bränn av ett rejält träningspass för att efteråt slå dig ner med något  kallt att dricka och njuta av ett gott dagsverke samt skönt KI-häng. Hepp!

Student