Föreläsningar och seminarier

Forskarfredag 2014

2014-09-2609:00 till 15:00Annan

Den 26 september går 2014 års ForskarFredag och Forskar Grand Prix av stapeln i ett flertal städer runt om i Sverige. I Stockholm äger eventet rum på Debaser Medis. Välkommen!

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

Den sista fredagen i september är utlyst som Researchers’ Night av EU-kommissionen. Runt om i hela Europa erbjuds hundratals aktiviteter som ska visa hur spännande och kul forskning är. Målgruppen är den breda allmänheten, inte minst barn och unga. Evenemangen kommer att innehålla experiment, workshops, prova-på-aktiviteter, vetenskapsshower, utställningar, science cafés och många andra möjligheter att möta forskare.

Researchers’ Night arrangerades första gången 2005 runt om i Europa och på en rad orter i Sverige. Sedan 2006 har de svenska aktiviteterna knutits samman under det gemensamma namnet ForskarFredag och koordinerats av föreningen Vetenskap & Allmänhet, VA. Från och med 2012 ingår även deltävlingar i Forskar Grand Prix som en del av ForskarFredag på ett antal orter.

Arrangemangen stöds ekonomiskt av Vetenskapsrådet och VINNOVA och lokalt av många fler finansiärer och medarrangörer.

Mer information och länkar till andra aktiviteter under Researchers’ Night i Europa finns på EU-kommissionens webbplats Researchers’ Night.

Kontaktperson: Jennie Idegren