Jobba under studietiden

This page in English

Den här sidan innehåller lite tips och råd för dig som vill arbeta under studietiden.

Hur hittar man jobb?

En del studenter vill arbeta timmar eller deltid vid sidan av sina studier för att dryga ut sina inkomster eller för att skaffa sig arbetserfarenhet som kan vara värdefull i karriären.

Det finns många sätt att hitta ett extrajobb. Du kan alltid dela ut ditt CV på restauranger, kaféer och butiker och fråga vänner och kursare om de känner till något arbete. Du kan sätta upp lappar på den lokala mataffärens anslagstavlor om barnpassning, hundpromenader, läxhjälp eller liknande beroende på vilken tjänst du kan tänka dig att utföra .

Berätta för din omgivning att du söker extrajobb och vad du är duktig på och vad skulle kunna bidra med. Då kan folk hjälpa dig och tipsa andra om dig. Dessutom bygger du samtidigt upp ditt nätverk och det kan vara värdefullt för din kommande karriär.

Leta på webben

Det finns också ett antal webbplatser som du kan besöka och/eller registrerar dig på bara man googlar på extrajobb eller studentjobb. Vi har samlat många relevanta länkar på "Finding a job"

Ett alternativ till extrajobb om du vill få arbetserfarenhet inom ditt ämnesområde är att söka någon form av praktikplats.

Studentambassadör

Student- och karriärservice har stor hjälp av programstudenter i arbetet med att informera gymnasieungdomar om våra utbildningar när de ska välja högskoleutbildning. Nya ambassadörer rekryteras och utbildas en gång om året. Om du är intresserad av att jobba extra som studentambassadör och representera Karolinska Institutet och din utbildning på mässor och i olika informationssammanhang kontakta Jeanette och Eva på den allmänna studievägledningen.

Video: Hur du lyckas på anställningsintervjun

Hur du lyckas på anställningsintervjun...

Missade du karriärseminariet om hur du lyckas på anställningsintervjun? Här kan du ta del av tips och trix från Anna Rennermalm som är erfaren rekryterare.

Student