Frida pluggar till biomedicinsk analytiker, inriktning laboratoriemedicin

– När jag sökte Biomedicinska analytikerprogrammet var jag mest intresserad av att jobba som forensiker och tänkte att det här var en utbildning som skulle leda dit, men nu vet jag att det finns en massa olika områden man kan jobba inom som biomedicinsk analytiker.

Student på Biomedicinska analytikerprogrammet.–  Det bästa med utbildningen är när vi får labba. Det är häftigt att få lära sig olika diagnostiska metoder som utförs på sjukhusen.

– Jag tror att jag passar för yrket för att jag är noggrann och planerar mitt arbete. Något som driver mig väldigt mycket är att jag hela tiden vill lära mig mer. Sen har jag alltid tyckt att det är kul att lösa mysterier och att kunna se detaljer som andra kanske inte ser. Jag tycker att man ska välja att bli biomedicinsk analytiker om man är nyfiken av sig, gillar att vara lite av en detektiv och vill kunna hjälpa människor.

Biomedicinsk analytikerprogrammetStudent