En inspirerande dag!

sal med studenter

Över 200 nya förväntansfulla grundutbildningsstudenter anlände till campus Solna i fredags för att bli inspirerade. Student- och karriärservice bjöd in till en ”Inspirationsdag” fylld med försmak på studier, nätverkande och pepp.

Marie-Louice Isacsson, chef för enheten för utbildnings- och forskarutbildningsstöd, var moderator under dagen som inleddes med att dekan för utbildning Jan-Olov Höög hälsade välkommen. Därefter följde en personlig föreläsning från Marcus, en elitgymnast som i samband med en träning för 3,5 år sedan blev ryggmärgsskadad. Hans berättelse om en fem månaders tuff rehabilitering, som borde varit omöjlig, väckte frågor hos publiken om bemötande och om deras framtida roller i vården. Både gråt och skratt hördes i salen och det var som om applåderna aldrig ville tystna när han reste sig ur rullstolen.

Möjlighet till diskussioner gavs då LIME intog scenen och de blivande studenterna fick reflektera över teamarbete och interprofessionell samverkan. På KI har man ju möjlighet att umgås med framtida kollegor redan under studierna eftersom så många olika vårdprofessioner utbildas under samma tak.   

Glada KI-studenter

Publiken fick en välbehövlig paus till ton och bild av KI:s egen musikvideo ”Happy at KI” 

Paneldebatt och goda råd

En panel av erfarna studenter från läkarprogrammet, sjuksköterskeprogrammet och fysioterapeutprogrammet fick en hel del frågor som rörde allt från möjligheter att forska till smarta tips på hur man klarar studentekonomin med matlådor och begagnad kurslitteratur. Som slutfråga bad moderatorn panelstudenterna att ge ett råd var till sina blivande yngrekursare. Studenterna svarade; ha en positiv inställning; planera och få överblick, engagera er samt att det finns ju omtentor men inga omfester!

Inspirationsdagen avslutades med en försmak på en föreläsning som ges 22 oktober som handlar om studieteknik och det kändes att publiken tog åt sig av de råd som Björn Liljeqvist gav. Det var många som skrattade igenkännande när ordet prokrastinering kom på tal. Huvudtipset var att förpacka studierna i portioner och att inte göra tröskeln för att komma igång så hög. Men Björn lämnade en ”cliffhanger” och det var nog många som markerade den 22 oktober i kalendern.

Vid inspirationsdagens slut kom kåren och tog över och vallade en peppad och informationsfylld samling studenter till pub, hamburgare och en trevlig första kväll på Medicinska Föreningen. En kväll som troligen kommer att följas av många.

Välkomna till KI önskar vi på Student- och Karriärservice!

Utbildningsprogram