Dimos Edirnelis, student på Fysioterapeutprogrammet

Jag valde Fysioterapeutprogrammet eftersom jag själv har haft en del skador och jag följde alltid med min mamma när hon åkte till Fysioterapeuten, jag tror att det är det som har lockat mig lite. Jag gillar arbetssättet och hur man kan jobba inom olika områden. Man kan arbeta med äldre, med ungdomar, med barn – det är mycket variation och det tycker jag är viktigt.

Det bästa med min utbildning är att man har många praktiska moment, redan den första terminen får man komma ut på fältstudiedagar och se hur verksamheten fungerar på olika platser. Man får lära sig mycket om kroppen och hur allt fungerar, om alla muskler, leder, skelettet och det tycker jag är väldigt intressant.

Att få jobba preventivt och hjälpa folk att förebygga skador är jag mycket intresserad av. Jag har ett väldigt stort idrottsintresse, främst fotboll, och i framtiden hoppas jag kunna specialisera mig inom idrottsmedicin. Jag tror inte att ett idrottsintresse är en förutsättning för att bli en bra fysioterapeut, men om man som jag vill hålla på med idrottsmedicin så tror jag att man gör ett bättre jobb om man jobbar med något man verkligen är intresserad av. För att bli en bra fysioterapeut tror jag det är viktigt att vara öppen som person, att kunna möta olika människor på olika sätt utifrån deras behov.

Då är man mer engagerad och vill mycket mer och har en stor förståelse inom området.

Att få jobba preventivt och hjälpa folk att förebygga skador är jag mycket intresserad av.

CampusStudentUtbildningsprogram