Bozica läser till audionom

Bozica, student på audionomprogrammet

Läs om livet som audionomstudent på Bozicas blogg.

Varför vill du bli audionom?

– Jag har alltid har velat jobba med något där jag hjälper människor och gör skillnad i deras liv på ett konkret sätt. En hörapparat är inte bara ett redskap som gör att man hör bättre, det är också en kommunikationsbrygga.

Vad är det bästa med programmet?

– Att vi är så få, då lär man verkligen känna alla. Det är jättebra sammanhållning i klassen och vi har jättekul!

Varför valde du att studera på KI?

– På KI får jag de bästa och grundligaste redskapen för ett framtida yrke inom medicin. Det var också ett ganska naturligt val eftersom jag bor i Stockholm.

Hur ser en vanlig dag ut?

– Det beror helt på vilken kurs vi läser. Oftast har vi seminarier och föreläsningar, antingen på förmiddagen eller på eftermiddagen, ibland både och.

Är programmet som du hade tänkt dig?

– Delvis, fast ännu bättre! På papper kan vissa kurser låta lite tråkiga, men varenda kurs har hittills varit väldigt spännande och lärorik. 

Vad har varit den största utmaningen hittills?

– Fysik och akustik. Fysik och akustik är egentligen en kommande kurs för mig, men varför jag tycker att just den är en utmaning är för att jag inte är naturvetare i grunden och det var ett tag sedan jag läste naturämnen, det gäller ju att ha kunskapen färskt i minne. En annan utmaning är att få tiden att räcka till. Det är viktigt att kunna planera så långt i förväg som möjligt, tyvärr är det ju inte alltid man kan göra det. 

Vad vill du arbeta med efter studierna?

– Jag vill jobba som audionom. Jag tror det blir kul oavsett om jag jobbar med diagnostik eller inom primärvården, fast jag tycket att just diagnostiken verkar väldigt spännande!

Vill du veta mer om livet som audionomstudent? blog.ki.se/kistudentenbozica