Bästa reseberättelse 2016/2017

This page in English

Under höstterminen 2016 åkte Robin Hakimi, student på läkarprogrammet, till USA för att göra ett utbyte vid UCLA David Geffen School of Medicine. Hans reseberättelse har utsetts till Karolinska Institutets bästa reserapport läsåret 2016/2017.

Exchange studies at UCLA. Photo: Robin Hakimi

Varje läsår utser beredningsgruppen för internationella frågor (BIF) under Styrelsen för utbildning tre vinnare i tävlingen om årets bästa reseberättelse. De tre berättelser som innehåller de bästa och mest levande beskrivningarna av utbytesstudieperioden såväl studiemässigt som socialt samt innehåller praktiska tips och råd på vad man ska tänka på före, under och efter utbytet uppmärksammas.

Biomedicinstudenten Felicia Jennysdotter Olofsgård kom på andra plats med sin reserapport från Universiteit Leiden, Nederländerna. Trea kom Emma Sörqvist, biomedicinsk analytikerprogrammet, som skrev om sitt utbyte vid Escola Superior de Tecnologia da Saúde de Lisboa, i Portugals huvudstad Lissabon.

I sina rapporter berättar studenterna om allt från de första stegen inför sina ansökningar till sina upplevelser under utbytet, både studiemässigt och på ett personligt plan. Uppmaningen till läsarna är att våga ta chansen att söka utbytesstudier. Du kommer inte att ångra dig!

Du hittar de andra reserapporterna från 2016/2017 online - läs dem och inspireras!

Länkar

InternationelltStudentUtbyte