Föreläsningar och seminarier

Horace Engdahl - Pedagogiskt Forum 10/5

2017-05-1012:00 till 13:00 Stora Aulan på Södersjukhuset Södersjukhuset

profilbild - Horace Engdahl

Horace Engdahl

Du är varmt välkommen till ett lunchmöte med Horace Engdahl i Stora Aulan på Södersjukhuset onsdagen den 10 maj kl. 12 – 13.

 

Horace Engdahl har i egenskap av författare, litteraturforskare och kritiker satt tydlig prägel på svenskt kulturliv. Han är en av grundarna till tidskriften Kris, vars betydelse för förnyelsen av den svenska litteratursynen under 1980-talet knappast kan överskattas. År 1997 invaldes han i Svenska Akademien, där han var Akademiens ständige sekreterare 1999-2009. Han har gett ut lysande essäsamlingar som Beröringens ABC och Ärret efter drömmen och så kallade fragmentsamlingar som Meteorer och Cigaretten efteråt som har gjort kritikerna och läsarna hänförda. I våras kom Horace Engdahl med en ny bok, Den sista grisen, som har blivit en bestseller. Den innehåller aforismer, längre funderingar och plötsliga infall som han redan tidigare gjort till sin genre. Boken innehåller även en drabbande monolog Mannen på bryggan där en medelålders man funderar över sitt liv och sina erfarenheter, i synnerhet över att inte längre vara behövd.

 

Ta gärna med Dig andra intresserade. Ingen anmälan behövs.

Lunchsmörgås serveras i begränsat antal. Kom därför gärna i tid. Pedagogiskt Forum arrangeras av Centrum för Klinisk Utbildning vid Karolinska Institutet (CKU-KI). 

Ledare för Pedagogiskt Forum är Astrid Seeberger (astrid.seeberger@ki.se).

Alumn