This page in English
Laddar profil information

Om mig

Jag arbetar som Community Engagement Officer på International Neuroinformatics Coordinating Facility (INCF), som är baserat på Karolinska Institutet i Stockholm. Det innebär att jag fungerar som primär kontaktperson mellan INCFs "National Nodes" (medlemslandsrepresentanter) och INCFs sekretariat, och att jag arbetar för att bibehålla och utveckla kommunikationen inom och mellan National Nodes och resten av forskarvärlden.

INCF är en internationell organisation som grundades 2005 efter ett förslag av OECDs Global Science Forum om att stärka internationell koordination, samarbete och infrastruktur inom det neurovetenskapliga området. I nuläget har organisationen 17 medlemsländer i Nordamerika, Europa, Australien och Asien. INCF grundar och administrerar vetenskapliga program som utvecklar standarder för neurovetenskaplig datadelning, analys, modellering och simulering; samt koordinerar infrastruktur för integration av världens neurovetenskapsdata och -kunskap, som katalysator för insikter i hjärnans funktion hos friska och sjuka.  

Läs mer om oss här: http://incf.org

Jag har en doktorsexamen in beräkningsneurobiologi och en civilingenjörsexamen i teknisk fysik, båda från KTH. Jag har också ett brinnande intresse för naturvetenskap, särskilt för fälten i korsningen mellan biologi, matematik och teori. 

Laddar publikationer