NyheterForskning

Avtalet om 29 miljoner kronor till SIA-projektet påskrivet

Publicerat 2015-09-29 23:15. Uppdaterat 2015-09-30 00:11This page in English
NVS's Head of Department, Maria Eriksdotter, and Johan Fritzell signing the project agreements.

Nu är avtalen signerade i SIA-projektet (Social Inequalities in Ageing; Health, Care and Institutional Reforms in the Nordic Welfare Model) och det står klart att projektet får över 29 miljoner kronor i anslag från NordForsk.

Anslaget går till att undersöka frågeställningar om den åldrande befolkningen, vad som påverkar och möjliggör ett hälsosamt åldrande, välfärdsystem i Norden och social ojämlikhet i åldrande. Johan Fritzell, professor vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) leder projektet, som är ett samarbete mellan flera nordiska länder.

Läs mer om projektet här.

AnslagEpidemiologiSamhälleÅldrande