# 1st C3T Annual Workshop

#### VR Center of Excellence Center for Cellular Cancer Therapy - C3T

## September 5-6, 2024 - Rönneberga Konferens, Lidingö

#### Day 1: Thursday 5 September

Conference room: Hugin

(\* indicates invited speakers)

<b>8:45-9:15</b> (30 min)	Arrival, coffee & mingle
9:15-9:25	Welcome & introduction by the Organization Committee of C3T
(10 min)	Welcome & introduction by the organization committee of con
9:25-9:30	Cofety C weeful information from Dönnehause Konferens
(5 min)	Safety & useful information from Rönneberga Konferens

#### 1st Session: Lymphocyte differentiation (Chairs: Yenan & Carmen)

9:30-10:00 (30 min)	Jean-Christophe Beltra*, Pl, Dep. of Biomedicine, University of Basel "Exploring the Developmental Biology of Exhausted CD8 T Cells to Enhance Cancer Immunotherapy"
10:00-10:15 (15 min)	Patrick Sandoz, Postdoc in Önfelt group, KI "Imaging-based exploration of γδ T cell infiltration and effector functions in 3D microtumor spheroids"
<b>10:15–10:30</b> (15 min)	Heinrich Schlums, Postdoc in Bryceson group, KI "Tuning of NK-like CD8+ T Cell differentiation and function by BCL11B"
10:30-11:00 (30 min)	Coffee/ tea break
<b>11:00-11:45</b> (45 min)	Andrea Schietinger*, Pl, Memorial Sloan Kettering Cancer Center, NY "Tumor-specific T cell differentiation and reprogramming"
<b>11:45–12:00</b> (15 min)	Nicole Marquardt, PI, Dep. of Medicine, Huddinge, KI "Accumulation of NK cells with a tissue-resident phenotype in human lung tumors"
<b>12:00–12:15</b> (15 min)	Johan Henriksson, Pl, Dep. of Molecular Biology, Umeå University "The CD4 T cell epigenetic JUNB+ state is associated with proliferation and exhaustion"
<b>12:30–13:30</b> (1 hour)	Lunch



2 <sup>nd</sup> Session:	Tumor microenvironment (Chairs: Isabelle & Camilla)
13:30-14:15 (45 min)	Arne Östman, Pl, Dep. of Oncology-Pathology, Kl "In situ-defined fibroblast subsets associated with immune features, response to treatment and prognosis"
<b>14:15-14:45</b> (30 min)	Beatrice Zitti*, Research fellow in Pittet group, Dep. of Pathology and Immunology, University of Geneva "Immune regulation of CCR7+ dendritic cells at tumor sites"
14:45-15:00 (15 min)	Aline Pfefferle, Postdoc in Malmberg group, KI "Pan-cancer profiling of tumor-infiltrating natural killer cells through transcriptional reference mapping"
<b>15:00–15:15</b> (15 min)	Dhifaf Sarhan, Pl, Dep. of Laboratory Medicine, Kl "Adaptive NK cells for immunotherapy of solid tumors"
<b>15:15-15:30</b> (15 min)	Quirin Hammer, PI, Dep. of Medicine, Huddinge, KI "Genetic ablation of adhesion ligands mitigates rejection of allogeneic cellular immunotherapies"
15:30-16:00 (30 min)	Coffee/ tea break & Poster setup

### Scientific speed dating

	~
<b>16:00–17:00</b> (1 hour)	Session structure:  1. Initial grouping:  • Participants are divided in 6 groups of 8-9 participants (Groups 1-8).  • Duration: 30 minutes.  • Activity: Within each group, participants will deliver their elevator pitch (maximum of 2 minutes each), explaining their research or work to the rest of the group.
	<ul> <li>2. Second grouping:</li> <li>Participants are re-divided into 8 new groups, each consisting of 12-13 participants (Groups A-H).</li> <li>Duration: 30 minutes.</li> <li>Activity: Within each new group, participants will again deliver their elevator pitch (maximum of 2 minutes each), sharing their work with the new set of group people.</li> <li>Name tags:</li> </ul>
	Each participant's name tag will state the 2 groups they belong to, making it easier to organize and manage the group transitions.
17:00	Mingle with snacks and drinks & Posters
19:00	Dinner



## Day 2: Friday 6 September

Conference room: Hugin

7:00-9:00	Breakfast & Check-out
3rd Session:	Cellular based immunotherapies (Chairs: Stephan & Michael)
9:00-9:45 (45 min)	Marco Donia*, Pl, National Center for Cancer Immune Therapy (CCIT-DK), Herlev Hospital, Denmark "Tumor-infiltrating lymphocytes: bench to clinic"
<b>9:45–10:00</b> (15 min)	Joel Rurik, Postdoc in Buggert group, KI  "Generating T cell immuno-therapeutics in vivo with targeted lipid nanoparticles"
10:00-10:15 (15 min)	Maria Morelló Miravet, MD & PhD Student in Mielke group "Towards treating the first patient at Karolinska with sickle cell disease using gene editing of autologous blood stem cells"
10:15-10:45 (30 min)	Coffee/ tea break
10:45-11:15 (30 min)	William Nyberg*, Pl, Dep. of Medicine, Huddinge, Kl "Site-specific integrations in vivo to generate CAR-T cells"
11:15–11:30 (15 min)	Arnika Kathleen Wagner, Pl, Dep. of Medicine, Huddinge, Kl "Novel chimeric antigen receptors for optimized NK cell function"
<b>11:30–11:45</b> (15 min)	Hugh Salter, Chief scientific officer at Anocca AB "Development of TCR-T therapies with a precision cell-based analytical platform"
<b>11:45–12:00</b> (15 min)	Caroline Eriksson, Phd student in Carlsten group, KI "Generation and evaluation of IL-2 transgene constructs to promote autonomous NK cell persistence for improved NK cell- based cancer immunotherapy"
<b>12:00–13:15</b> (75 min)	Lunch
13:15-13:45 (30 min)	Franziska Blaeschke*, Pl, DKFZ/KiTZ, Heidelberg, Germany "Reprogramming Immune Cells with CRISPR"
<b>13:45–14:00</b> (15 min)	Lucía Rico Pizarro, Phd student in Kallioniemi group, KI "Enhancing MSLN-CAR T Cell Efficacy in Ovarian Cancer: The Role of Drug Combinations"
<b>14:00–14:15</b> (15 min)	Nutsa Burduli, PhD student in Alici group, KI "Genome-wide CRISPR-Cas9 screen for the elucidation of novel mediators of cytotoxicity and cytokine production in natural killer cells"
14:15-14:45 (30 min)	Coffee/ tea break



14:45-15:00 (15 min)	loana Sandu, Postdoc in Gerlach group, KI "The impact of infection dose on CD8 T cell response diversity in acute viral infection"
<b>15:00–15:15</b> (15 min)	Isabella Micallef Nilsson, PhD student in Uhlin group, KI "Characterization of CD19 CAR T cells produced in hypoxia"
<b>15:15–16:00</b> (45 min)	James N. Kochenderfer*, Pl, Nat. Institutes of Health, USA, Betheska "Genetically engineered T-cell therapies for hematologic malignancies
<b>16:00–16:15</b> (15 min)	Closing remarks from organizing Committee of C3T
16:15	Departure

