Uppdatering av ki.se 24/5

Publicerat 2018-05-18 15:38. Uppdaterat 2018-05-25 09:20

Den 24 maj kl 19 gör vi en uppdatering av ki.se. Under en kort tid kan du inte logga in och redigera i Drupal. 

Uppdateringen innehåller följande:

Reminders - igen

Vi har haft fortsatt problem med funktionen reminders. Nu hoppas vi att den ska fungera som tänkt: att du som senast uppdaterade sidan får ett mejl när det gått 365 dagar sedan du senast gjort något. Tidigare skickades mejlet till den som skapat sidan vilket kunde bli tokigt. Vi hade också bekymmer med tidsinställningen vilket gjorde att reminders-funktionen använde skapat-tiden istället för senast uppdaterat-tiden. 

Lyssna-ikon på dokument

Efter övergången till https försvann lyssna-ikonen på dokument. Nu finns den igen.

Anpassning till IDAC

I övrigt jobbar vi just nu mycket med att anpassa ki.se till IDAC (identitets- och behörighetssystem) som ska ersätta Kimkat. Idag hämtar vi all person- och organisationsdata för profilsidor, kontaktkort, organisationlistor m.m. från Kimkat och detta måste ersättas i samband med att övergången till IDAC sker i juni.

IDAC-projektet är ett jätteprojekt som IT-avdelningen driver. Det är inte bara ett tekniskt projekt utan har också handlat om förnyat regelverk, arbetsflöden, processer och definitioner. Om du är intresserad av att veta mer om IDAC, så kan du kika på IDAC-projektets sidor.

Du som redaktör kommer att påverkas på ett sätt: du kommer att behöva göra om ev. organisationslistor då organisationsnumren byts ut. Vi kommer att informera separat om detta när det närmar sig.

Webbpublicering