Sven och Ebba-Christina Hagbergs pris i medicin 2018 tilldelas Petter Brodin och Ljubica Perisic Matic

Publicerat 2018-10-19 14:42. Uppdaterat 2018-10-21 19:32This page in English

Petter Brodin

Petter Brodin vid Institutionen för kvinnors och barns hälsa (KBH), tilldelas Sven och Ebba-Christina Hagbergs pris för sina studier av immunsystemets utveckling hos det nyfödda barnet.

Ljubica Perisic Matic vid Institutionen för molekylär medicin och kirurgi (MMK) tilldelas Sven och Ebba-Christina Hagbergs pris för sina studier av de molekylära mekanismerna för funktionen hos glatta muskelceller vid ateroskleros.

Om priset: Utdelning ur Sven och Ebba-Christina Hagbergs stiftelse sker i form av pris och forskningsanslag till yngre, disputerade forskare vid Karolinska Institutet. I år delas två pris à 150 000 kronor ut, och pristagarna får också varsitt forskningsanslag om 275 000 kronor. Priset kommer att delas ut vid Karolinska Institutets installationshögtid i oktober 2019.

AnslagPrisUtmärkelse