Stipendier till KI:s internationella mastersstudenter

Publicerat 2018-10-26 15:10. Uppdaterat 2018-10-29 13:26This page in English
Mastersstudenter och KI:s rektor vid stipendieceremonin i Aula Medica

För sjunde året i rad delades KI:s global master’s scholarship ut till internationella studenter som läser KI:s masterprogram. I år var det nio studenter av 1 500 sökande som fick ta emot stipendiet värt 180 000 till 360 000 kronor. Rektor Ole Petter Ottersen delade ut stipendierna vid en ceremoni i Aula Medica den 25 oktober. Stipendierna ska täcka studenternas studieavgift och medlen kommer från Universitets- och Högskolerådet, UHR. Stipendiet är helt meritbaserat och utgår från studentens betyg, arbetslivserfarenhet, forskningserfarenhet och ett så kallat motivationsbrev som studenterna själv får skriva i sin ansökan.

Stipendiater från världens alla hörn

Inför hösten 2018 sökte över 3600 studenter från 135 länder till KI:s globala masterprogram. De nio mastersstudenterna som i år mottog stipendier har alla sin grundutbildnding från universitet utanför Europa. Stipendiaterna är Itisha Adhikari, Indien, Tetiana Poliakova, USA, Hayley French, Kanada, Snehal Patil, Indien, Jing Zhang, Kina, Arin Karlina, Indonesien, Blessings Chisunkha, Malawi, Roselyne Akugizibwe, Uganda och Qing Chen, Kina.

Se film med stipendiaterna om varför de valt att studera på KI.

Masterprogram