Söktjänsten (Solr)

This page in English

Karolinska Institutets centrala webbplatser består av ki.se, kib.ki.se samt under en övergångsperiod internwebben.ki.se. Tillsammans utgör de ca 12 000 webbsidor, 8 000 nyheter, 12 000 dokument, 10 000 profilsidor för medarbetare/anknutna, ett 100-tal utbildningskurser- och program plus en hel del annat. Allt detta finns samlat i den centrala söktjänsten search.ki.se.

Så här fungerar söktjänsten:

Sök efter personer direkt i sökrutan. Du får kontaktuppgifter som telefonnummer och e-postadress direkt i sökresultatet. Letar du efter besöks- eller postadressen till en KI-medarbetare? Klicka dig vidare till profilsidan. Söktjänsten fungerar lika bra på datorn som i mobiltelefonen (genom responsiv design).

Vet du exakt vad du letar efter? Då kan du filtrera på olika typer av innehåll och datakällor för ett snabbare resultat.

Innehållet på de olika webbplatserna pushas ut till söktjänsten. Detta innebär att uppdateringar och ändringar omedelbart slår igenom i söktjänsten.

Hjälp oss förbättra söktjänsten!

Hittar du inte det du letar efter när du söker? Hjälp oss då att rätta till felet! I anslutning till din sökning har du möjlighet att fylla i ett feedback-formulär. Berätta gärna vad det är som inte funkar och vad det är du letar efter. När du använder formuläret hjälper du oss att förstå hur du tänkt när du söker och hur vi kan förbättra söktjänsten för att öka hittbarheten.

Den mer avancerade sökanvändaren noterar snabbt att den centrala söktjänsten inte indexerar allt innehåll som finns att tillgå under domänen ki.se. Gör man en sajt-sökning på Google för ki.se så blir resultatet nästan två miljoner träffar. Nästan 150 000 webbsidor av dessa tillhör undervisningsmiljön pingpong.ki.se – som alltså inte omfattas av söktjänsten. Det är alltså naturligt att du inte alltid hittar det du letar efter när du använder den centrala söktjänsten.

Webbpublicering