Pris för internationalisering inom utbildning

This page in English

Stetoskop om jordklot

Sveriges medicinska fakulteter har instiftat ett gemesamt pris för internationalisering av högre utbildning på grundnivå och avancerad nivå. Syftet med priset är att uppmuntra lärare och lärarlag vid de medicinska fakulteterna att arbeta för ökad internationalisering i undervisningen.

Pristagare blir den lärare eller lärarlag som inom de tre senaste åren genomfört en särskild insats för ökad internationalisering av högre utbildning. Insatsen ska ha tillfört utbildningen en internationell dimension och bidragit till att öka studenters globala kunskapsperspektiv.

Exempel kan vara utveckling av virtuella internationella undervisningsmoment eller en ny erfarenhet av undervisning i det internationella klassrummet eller initiativ som främjat student- eller lärarmobilitet.

Priset består av 15 000 från respektive deltagande lärosäte och delas ut under fem år.

Nominering och val av pristagare

Vem kan nominera?

Alla anställda och anknutna är välkomna att nominera sig själva, andra lärare eller lärarlag inom sin fakultet. Studenter är välkomna att nominera lärare eller lärarlag inom sin fakultet.

När kan man nominera?

1 februari till senast den 28 februari 2019. Obs! Förbered ditt underlag i Word. Undvik att arbeta direkt i formuläret då det finns en risk att all text inte syns i textfälten. Du inte kan spara och återvända senare för att färdigställa din nominering.

Val av pristagare

En nomineringskommitté vid respektive medicinsk fakultet väljer var sin lokala kandidat till priset. Nomineringarna bedöms utifrån 4 olika kriterier. Förslagen presenteras för den centrala priskommittén, som slutligen utser pristagare. Priset beslutas och tillkännages  vid det årliga dekanmötet i april/maj.

Lokal kommitté vid KI 2019 består av Tanja Tomson, Lars Henningsohn, Gunnar Nilsson samt två studentrepresentanter. Tanja Tomson är KIs representant i den centrala priskommittén.

Efter avslutad process finns alla nomineringar tillgängliga för att visa på goda exempel på internationalisering.

För frågor kontakta samordnaren vid ditt universitet:
Ida Mattiasson - University of Gothenburg
Emma Hägg - Karolinska Institutet