Om Framtidens lab ANA 8

This page in English

Framtidens Lab ANA 8* skapar en ledande translationell integrerad forskningsmiljö utrustad för spetsforskning, där gränser mellan institutioner och kliniker rivs och forskare samverkar baserat på gemensamma forskningsprofiler.

Styrning & organisation

Styrgruppen

Styrgruppen ANA 8 representeras av samtliga inflyttade institutioners prefekter, AC samt ekonomiansvariga. Gruppen har en ordförande per årsbasis som roterar mellan institutionerna. Se styrgruppens medlemmar

Arbetsmiljögruppen

Arbetsmiljögruppen ANA 8 har som uppdrag att jobba med arbetsmiljö och introduktion rörande labbsäkerhet, kemikaliesäkerhet, strålsäkerhet, fryshotell, SOPar mm. Se arbetsmiljögruppens medlemmar.

Ekonomigruppen

Ekonomigruppen ANA 8 representeras av samtliga inflyttade institutioners ekonomer samt ACs. Se ekonomigruppens medlemmar.

Infrastrukturgruppen

Säkerställer att Framtidens lab ANA 8 har basal och avancerad utrustning. Gruppen består av ett antal arbetsgrupper inom olika metodområden.

Husgruppen

En husgrupp finns med representanter från verksamheten som sitter i lokalerna i ANA 8. Gruppen ska hantera frågeställningar som dyker upp till vardags gällande ex lokaler, rutiner, samarbeten och annat. Se husgruppens medlemmar.

Samarbeten

Flemingsberg Science skapar samverkan för forskning och innovation i Flemingsberg. Här finns internationellt erkända forskningsinstitut, bland dem Karolinska Universitetssjukhuset, KTH och Karolinska Institutet. Tillsammans skapar ledande Life science-bolag och några av världens mest framgångsrika entreprenörer en stark grogrund för nya företag, starka samarbeten och en utvecklande miljö.

Institutioner som flyttar in

• Invigs hösten 2018
  • 10 200 m2
  • 7 våningar