Nya flyttdatum för inflyttning i Bioclinicum

Publicerat 2018-03-02 14:31. Uppdaterat 2018-03-19 14:57This page in English
BioClinicum. Foto: Stefan ZimmermanBioClinicum. Photo: Stefan Zimmerman

Den planerade inflyttningen i det nya forskningshuset Bioclinicum senarelades i januari på grund av nätverksstörningar. Nu finns nya flyttdatum. I mars påbörjas inflyttningen i ett första steg och i maj flyttar resterande forskare in.

Efter en nätverksuppgradering kan nu flytten genomföras till det nybyggda Bioclinicum vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. I forskningshuset kommer hundra forskargrupper från olika delar av sjukhuset och Karolinska Institutet att samlas.

Den 20–21 mars flyttar cirka 100 personer inom tre forskningsteman in på plan 6, 7, 9 och 10 i Bioclinicum. Under perioden 14–25 maj flyttar resterande cirka 700 forskare inom fem områden in. Därefter är det nya forskningshuset igång och öppet för medarbetare, konferensgäster och besökare.