Ny operativ direktör och biträdande sjukhusdirektör

Publicerat 2017-08-18 15:28. Uppdaterat 2017-08-18 15:31

Annika Tibell, idag Chefläkare nya Karolinska och FHS frågor, har utnämnts till den nya rollen som biträdande sjukhusdirektör och operativ direktör på Karolinska Universitetssjukhuset.

Stockholms sjukvård och Karolinska Universitetssjukhuset genomgår just nu mycket stora förändringar. Framtidsplanen genomförs där Karolinska Universitetssjukhuset ska överföra mycket icke-högspecialiserad vård till andra vårdgivare i Stockholm, nya sjukhusbyggnader ska driftsättas både i Solna och Huddinge och en ny verksamhetsmodell har införts. Samtidigt har Karolinska Universitetssjukhuset ett utmanande vårduppdrag som ska genomföras under denna period.

I denna process har det blivit tydligt att Karolinska Universitetssjukhuset behöver ytterligare förstärka arbetet med det komplexa vårdinnehållet och den dagliga driften. Därför tillsätts nu en ny roll, en operativ direktör (Chief Operating Officer, COO) som får ansvar för att initiera och koordinera särskilda insatser på övergripande sjukhusnivå inom vårdområdet samt att jobba med planering och drift av vården. Den operativa direktören har också en nyckelroll i det fortsatta utvecklingsarbetet med den framväxande nya organisationen.

Annika Tibell har gedigen kompetens och erfarenhet, från både Solna och Huddinge. Hon är transplantationskirurg och har arbetat sedan 1994 på Karolinska i Huddinge i olika roller som kirurg, forskare och verksamhetschef på transplantationskirurgiska kliniken. Hon har arbetat med rikssjukvårdsfrågor på regional och nationell nivå. Annika Tibells forskning har varit inriktad på celltransplantation och xenotransplantation. Hon kommer börja i sin nya roll 1 september. Hon kommer samtidigt att behålla en övergripande roll i programkontoret för Nya Karolinska.

LedningSamverkan