NIBS projektuppdatering

Publicerat 2018-12-13 11:15. Uppdaterat 2018-12-13 12:41

Snart dags för lite välbehövlig julledighet för många inom projektet NIBS men innan dess en kort rapport för hur projektet ligger till.

Första veckan i november gick projektet in i en ny efterlängtad fas, Testfasen. Syftet med den är att genomföra flödestester från ax till limpa med anställda, anknutna och studenter, dvs hela vägen från från att man finns i ett källsystem, KIID skapas, information skickas ut och man är synlig på webbplatsen och fått de behörigheter man ska ha. Vidare ska vi genomföra användartester av gränssnittet i Idac och slutligen acceptanstester med förvaltningen.

Många av er har redan sett gränssnittet och testat det via utbildningen. Den feedbacken var övervägande positiv, vilket var skönt. Testfasen är planerad till 6 veckor, dvs ska vara klar innan julledigheterna. Vi har en riktig spårhund i Tina Harberts som testledare. Hon är förutom generellt duktig testledare kan hon dessutom hur gamla KIMKAT fungerade och vet vad identitet- och behörighetshantering handlar om. Löpande buggrättningar har genomförts under hela perioden.

Tyvärr ligger vi inte riktigt i fas med tidplanen men vi har en vecka kvar att genomföra flödestesterna med 100% resultat. V 50 och 51 kommer vi genomföra användartester med administratörer och supportpersonal. I mitten av januari har vi nästa styrgruppsmöte där förhoppningen är att vi kan sätta ett driftsättningsdatum. Kvalitet är det viktigaste för både styrgruppen och oss i projektet vilket gör att vi arbetar för att i möjligaste mån lusa av systemet in i det sista.

På förvaltningssidan har Amal Velic kommit bra in i sitt arbete med förvaltningsledning på verksamhetssidan både för UBW Anknutna och Idac. Amal kommer att vara verksamhetens kontaktperson gällande utbildning och vidareutveckling av Idac och UBW Anknutna. Arbete pågår med ny webbplats för Idac och UBW Anknutna som kommer finnas tillgänglig i samband med driftsättningen. Har ni önskemål vad som bör finnas på webben som ni idag saknar gällande Kimkat hör av er till Amal.

Susanne Torell har fått uppdraget som TF Förvaltningsledare på IT och arbetar för fullt med att sätta ihop IT-teamet för förvaltningen på ITA.

Projektet tar julledigt 22 december – 6 januari. Idag gick ett nyhetsbrev ut med uppdateringar. I nyhetsbrevet finns det lite mer matnyttig information inför driftsättningen och nu är även FAQ uppdaterad. Nästa nyhetsbrev kommer i januari. 

NIBS önskar er alla en skön jul och ett gott nytt år! Har ni frågor så tveka inte att höra av er!

Projektledare NIBS

Pernilla Hulth

Mobil: 076-139 08 40
Enhet: Säk
E-post: pernilla.hulth@ki.se

Administration