Lagra och dela filer

This page in English

På KI finns olika tjänster för att lagra data och dela filer.

Central lagring

Läs mer om tjänsten fillagring

KI Cloud (ownCloud)

KI Cloud är en filsynkroniseringstjänst s.k. ”share and sync” där allt data lagras och säkerhetskopieras inom ITA:s datacenter. Tjänsten ger anställda möjlighet att synkronisera filer mellan datorer, telefon och surfplattor samt dela ut filer till kollegor och externa medarbetare på ett säkert sätt. Tjänsten baseras på tredjepartslösningen ownCloud.

Läs mer om KI Cloud

Manual för användning av KI Cloud.

KI Share

KI Share är ett verktyg som ger dig möjlighet att dela filer både internt mellan dina medarbetare och med externa användare utanför organisationen.

Verktyget bygger på Sharepoint 2013 och rekommenderas särskilt när du har behov av ett stödverktyg för att till exempel arbeta i projekt.

Tjänsten KI Share driftas av KI själva och är alltså ingen molntjänst. Tjänsten är webbaserad vilket innebär att du når den var du än befinner dig, förutsatt att du har en internetuppkoppling. Då IT-avdelningen driftar KI Share, fungerar det bra att använda denna tjänst för att exempelvis lagra information som behöver ett högre säkerhetsskydd.

För att komma igång med tjänsten går du till https://kishare.se och loggar in med ditt KI-ID.

KI Box

KI Box är en fildelningstjänst i molnet. Den ger dig möjligheter att dela filer mellan dina datorer, telefonen eller andra mobila enheter. Den ger också möjlighet att enkelt dela filer både med kollegor inom KI och med kollegor och samarbetspartners som inte arbetar på Karolinska Institutet.

Tjänsten Box är gemensamt upphandlad av högskolor och universitet i Sverige via SUNET. Det är dock viktigt att ha i åtanke att inte all sorts data kan lagras i KI Box med tanke på att det är en molntjänst.

Läs mer om KI Box

Logga in här för att gå direkt till KI Box

Lagring av forskningsdata

Är du osäker på vilken tjänst du ska använda för att lagra forskningsdata kan du titta på överblicken för hantering av forskningsdata

Generellt om hantering av personuppgifter

Frågor?

Om du har frågor kring tjänsterna är du välkommen att kontakta IT-support.