KI i medierna 4–10 juni

Publicerat 2018-06-25 13:23. Uppdaterat 2018-09-04 10:55

KI:s presstjänst sammanfattar varje vecka KI i internationell och svensk media. Här är KI i medierna den 4 juni till den 10 juni 2018.

Rädsla för p-piller

Rädslan för p-piller ökar bland svenska kvinnor enligt ännu opublicerad KI-forskning.

Centrum om matallergi

Ett nytt nationellt kunskapscentrum om matallergi ska bildas, KI är en av intressenterna.

Curie om forskningsfusk

Curie har gått igenom vad de olika politiska partierna vill göra för att motverka forskningsfusk.

Diagnoser hos barn

KI-professor Stefan Bölte intervjuas här om neuropsykiatriska diagnoser hos barn.

Hans Roslings bok till alla som tar examen

Bill Gates delar ut Hans Roslings bok till alla som tar examen.

Expert om drömmar

Drömspecial på SR – KI:s Torbjörn Åkerstedt är experten.

Brister i kontroll

Det finns brister i kontrollen av cellprover i samband med livmoderhalscancer, KI:s Joakim Dillner är intervjuad.

Läsvärd blogg av rektor

Rektors blogg är en bra källa för den som vill veta mer om vad som är aktuellt på KI, något som även MedTechMagazine upptäckt.

Kritiserad minister

Minister Helene Hellmark Knutsson fick kritik i KU för regeringens hantering av KI:s etablering i Hongkong, framför allt för att regeringen inte gjorde just någonting.

Sundin pratar forskning

Forne hockeygiganten Mats Sundin är poppis i Kanada, och när han är där nämner han gärna forskningsprojektet han finansierar på KI.

Sjukhusrubriker

SR:s Ekot granskade beslut om vårdbegränsningar och fann tveksamheter och felaktigheter.

Notan för NKS sjunker efter att SLL förhandlat om avtal.

Satir: NKS har inspirerat Utkantssverige till ett inslag om ”upplevelsebaserad vård”.