KI i medierna

Publicerat 2018-05-03 15:17. Uppdaterat 2018-05-16 15:37

KI:s presstjänst sammanfattar varje vecka KI i internationell och svensk media. Här är KI i medierna den 23 april till den 1 maj 2018.

Kan lärande (eller brist på) kopplas till psykisk ohälsa? SVT uppmärksammar pågående forskning.

Hans Rosling må ha lämnat oss, men han används ändå som ammunition i olika debatter, här om ett befarat mansöverskott i Sverige.

Nytt apotek och ny huvudentré invigd – där är de vanligaste rubrikerna kring sjukhuset. Men också nyheten om att landstingets revisorer riktar kritik uppmärksammades av många, liksom de nya jävsanklagelserna.

Veckans Macchiarini – intervju med en av visselblåsarna.

Nya samarbeten på gång med Hongkong inom utbildning och digitalisering.

På temat ”det går alltid att ha motsatt åsikt” – som att det skulle kunna vara hälsofarligt att äta mer grönt.

Man kan debattera exakt hur mycket KI ”tjänar” på att nämnas i sociala medier, men det verkar finnas en förbättringspotential här även om vi har bra synlighet räknat på hur många studenter vi har. Vi kan alla hjälpas åt att posta och dela i våra respektive kanaler…

I takt med att valet närmar sig lär vi få se fler och fler vård/medicin-relaterade politiska utspel, här om att Sverige borde kopiera den norska modellen.

KU-utfrågningen av minister Hellmark Knutsson om Hongkong-samarbetet togs upp av Läkartidningen.

Flera medier uppmärksammade de nya fotona på Ahmadreza Djalali, bland annat Expressen.

KI-forskare blir ju ofta intervjuade i expertrollen – den senaste veckan om Peter Madsens psykiska status och om ketamin som antidepressivt medel bland annat:

Tema sport:

DebattSamhälle