Föreläsningar och seminarier

Workshop: Skapa en pod

2018-02-1309:00 till 11:00 Ljud- och filmstudion, UniversitetsbiblioteketCampus FlemingsbergUniversitetsbiblioteket

Kom till ljudstudion med en kollega och gör en podinspelning. Ni får hjälp av IKT-pedagoger och vi kommer att arbeta under två timmar i vår professionella ljudstudio där vi spelar in, redigerar och publicerar ett avsnitt till er podcast. 

Förberedelser är viktigast av allt. Ta med ett talmanus som inte blir längre än 10-15 minuter långt. Tänk på att det ska användas som stöd, inte läsas upp. Ta med ert manus på papper eller mejla det till oss.

När vi ses kommer du att:

  • Få möjlighet att diskutera med IKT-pedagoger om hur man kan använda sin podcast i sin undervisning, vi hoppas ni har många idéer.
  • Få visning av ljudstudions tekniska utrustning men också vad ni behöver tänka på om ni vill göra en podcastinspelning på annat ställe än här.
  • Få möjlighet att spela in, redigera och publicera er podcast.
  • Få instruktioner och tips på vad ni ska tänka på när ni spelar in.
  • Få hjälp att klippa i ljudfilen och mixa de ljudspår som ni spelar in
  • Få möjlighet att publicera er pod på lämpligt ställe, exempelvis Soundcloud. Ni gör lätt ett eget gratiskonto på valfri plats i förväg. Om ni redan har ett konto på något annat ställe än Soundcloud går det också bra.

Vi vill att ni förbereder er genom att diskutera tillsammans om lämpligt ämne. En podcast lämpar sig bra för diskussion, samtal eller intervju. Podcasts är gärna i form av en serie podinspelningar men idag ska ni endast göra första avsnittet!

Kursen vänder sig i första hand till lärare och kursadministratörer på KI. Vi tar emot två deltagare. Läs mer och anmäl dig (senast 11 februari)

Contact person: Sara Lind
BibliotekLärare