Annan

KI Sustainability Day 2019

This page in English
2019-05-0711:00 till 18:00 KIB Torget, Berzelius v 7Campus Solna

Mat, hälsa och hållbar utveckling är temat för KI:s hållbarhetsdag 2019. Hållbarhetsdagen lyfter frågan hur mat är kopplat till alla de Globala målen för hållbar utveckling.  Dagen kommer att erbjuda lunchföreläsningar, cykelkök, utställningar och livemusik. 

Preliminärt program

Lunchföreläsningar*

Line Gordon, Director Stockholm Resilience Centre​
Presentation of The EAT-Lancet report and The Planetary Health Diet
Hanna Olvenmark
​Portionen under tian

*Lunchföreläsningarna kommer att livestreamas till Campus Flemingsberg, för att visa på att en del av evenemanget kan vara tillgängligt i tid och rum - resfritt. Vi bjuder på veganskt & klimatsmart tilltugg till alla som anmäler sig - även i Flemingsberg. 

Workshop

Cykelkök med Bonne Mécanique. Begränsat antal platser - först till kvarn när anmälan öppnar. I ett cykelkök kan du låna verktyg och lära dig att laga din cykel själv. Det kommer att finnas mekaniker på plats som kan hjälpa till.

Utställningar

Molekylär gastronomi
Art and Gastronomy brings Science to Society
Agneta Richter Dahlfors och Ferdinand Choong, Institutionen för neurovetenskap
Klimatvågen, Stockholms Stad
Väg din klimatpåverkan!

Restaurangerna på campus kommer att presentera hållbara initativ och erbjudanden denna dag. 

Anmälan till evenemanget öppnar inom kort! 

KI Sustainability Day är ett samarbete mellan Miljösamordnare, Fastighetsavdelningen; Rådet för miljö och hållbar utveckling; Friskvården, HR; Klimatföreningen, Medicinska Föreningen och Akademiska Hus.

Import to calendar

Länkar

ArbetsmiljöFysisk aktivitetHållbar utvecklingStudent