Föreläsningar och seminarier

IDAHOT-dagen, Heteronormer & hbtq

2017-05-1714:00 till 16:00 Karolina, Tomtebodavägen 18A, 2 tr.Campus Solna

17 maj är den internationella dagen mot homo- och transfobi (IDAHOT). På KI uppmärksammas dagen bland annat med en lunchföreläsning på KIB-torget, campus Flemingsberg och ett tvåtimmars-seminarium på campus Solna.

Frida Ohlsson Sandahl - Heteronormer & hbtq

Vad är heterosexualitet? Hur många i befolkningen är heterosexuella och hur vet en att en är heterosexuell? Här finns begrepp som cis och hetero - vad betyder de egentligen och vad får definitionerna för konsekvenser. Vi kommer att titta på historiska fakta om heterosexualiteten i relation till andra sexuella praktiker. Vad säger diskrimineringslagen om heterosexualiteten? Heteronormer avgör inkludering för personer som inte tillhör densamma - hur kan organisationen öppna upp för att inkludera fler, oavsett könsidentitet och sexuell läggning?

Om föreläsaren

Frida Ohlsson Sandahl är sociolog, författare och föreläsare med lång erfarenhet av utvecklingsarbete och har särskild kunskap om jämställdhet, normer och hbtq. Frida har i många år varit engagerad i idéburen rörelse, både ideellt och som anställd.

Övrig information

  • Förtäring: Fika
  • Målgrupp: Studenter och medarbetare på KI – alla är välkomna. Det finns 50 exemplar av boken Inkludera som fördelas enligt ”först till kvarn”.

Länkar

Jämställdhet