Hälsoinspiration på LIME

Här hittar du information om friskvård på KI och hälsoinspiration för dig som är medarbetare på LIME.

Mindfulness

Vi övar mindfulness i grupp efter ett färdigt program. Passen är cirka 20 minuter långa. För intresserade finns även ett dokument med kort introduktion till mindfulness-konceptet hos Agnes, mejla för att få ta del av det. Välkomna!

Tider för mindfulness våren 2018:

Datum Tid  Plats
10 april 15.15 Excite
17 april 14.00 Excite
24 april 14.00 Excite

Friskvårdstimme

Alla medarbetare vid KI har möjlighet att använda en timme per vecka till hälsofrämjande aktiviteter. 

Om friskvårdstimmen och vad som räknas som hälsofrämjande aktivitet

Walk and talk

KI Friskvård har en walk and talk-guide där sex olika rutter beskrivs med karta och tidsåtgång.  Ett bra sätt att ha annorlunda och kreativa möten!

Walk and talk-guide för Solna

Paus-övningar

Behöver du en påminnelse om att ta pauser under arbetsdagen? KI erbjuder en app som du kan ladda ner till din dator som påminner dig om att ta pauser och som dessutom erbjuder olika paus-övningar som är mellan 4 och 7 minuter långa.

Ladda ner friskvårdens pausövningar 

Möt LIMEs hälsoinspiratör Agnes Elmberger

– Jag heter Agnes Elmberger och är doktorand på LIME, mer bestämt i avdelningen för lärande. Jag är också nyutexaminerad läkare. Jag har alltid tyckt om att röra på mig och merparten av min ungdom ägnade jag åt basket på hög nivå. Jag har även hållit på med friidrott, distanslöpning och Crossfit. Just nu tränar och tävlar jag i tyngdlyftning.

– Som hälsoinspiratör vill jag passa på att säga att hälsa är mycket mer än vilka sporter man håller eller inte håller på med och jag tycker att det är viktigt att tänka på att hälsa handlar lika mycket om mental hälsa som fysisk.

– Därför försöker jag i mitt arbete som hälsoinspiratör att uppmuntra till aktiviteter som rör båda delarna. Då jag själv mest har erfarenhet inom just idrott kommer de aktiviteter jag anordnar vara mer inriktade på det, men jag kommer försöka utnyttja de resurser som finns på LIME för att se till att vi även kan erbjuda aktiviteter som berör mental hälsa.

Kontakt

Till mig kan ni gärna vända er med frågor som rör Friskvården, eller idéer om vad för slags aktiviteter vi skulle kunna ha internt på LIME!

Forskarstuderande

Agnes Elmberger

Enhet: Learning in Health Care Contexts
E-post: agnes.elmberger@ki.se

Länkar