Hälsoinspiration på LIME

This page in English

Här hittar du information om friskvård på KI och hälsoinspiration för dig som är medarbetare på LIME.

KI vill främja hälsa hos sina medarbetare och studenter. Genom att skapa möjligheter för fysisk aktivitet och aktiv återhämtning, stärks möjligheten att öka välbefinnande och förutsättningar för hälsa i ett livslångt perspektiv. LIME har en egen hälsoinspiratör som ingår i arbetsmiljögruppen. 

Mindfulness

Vi övar mindfulness i grupp. Passen är cirka 10 minuter långa. För intresserade finns även ett dokument med kort introduktion till mindfulness-konceptet hos LIME:s hälsoinspiratör Agnes Elmberger, mejla för att få ta del av det. Välkomna!

Tider för mindfulness hösten 2018:

Datum Tid  Plats
5 december 15:00 Deliver, plan 5
13 december 11:00 Deliver, plan 5
20 december 14:00 Engage, plan 3

Friskvårdstimme

Alla medarbetare vid KI har möjlighet att använda en timme per vecka till hälsofrämjande aktiviteter. 

Om friskvårdstimmen och vad som räknas som hälsofrämjande aktivitet

Walk and talk

KI Friskvård har en walk and talk-guide där sex olika rutter beskrivs med karta och tidsåtgång.  Ett bra sätt att ha annorlunda och kreativa möten!

Walk and talk-guide för Solna

Möt LIMEs hälsoinspiratör Agnes Elmberger

– Jag heter Agnes Elmberger och är doktorand på LIME, mer bestämt i avdelningen för lärande. Jag är också nyutexaminerad läkare. Jag har alltid tyckt om att röra på mig och merparten av min ungdom ägnade jag åt basket på hög nivå. Jag har även hållit på med friidrott, distanslöpning och Crossfit. Just nu tränar och tävlar jag i tyngdlyftning.

– Som hälsoinspiratör vill jag passa på att säga att hälsa är mycket mer än vilka sporter man håller eller inte håller på med och jag tycker att det är viktigt att tänka på att hälsa handlar lika mycket om mental hälsa som fysisk.

– Därför försöker jag i mitt arbete som hälsoinspiratör att uppmuntra till aktiviteter som rör båda delarna. Då jag själv mest har erfarenhet inom just idrott kommer de aktiviteter jag anordnar vara mer inriktade på det, men jag kommer försöka utnyttja de resurser som finns på LIME för att se till att vi även kan erbjuda aktiviteter som berör mental hälsa.

Kontakt

Till mig kan ni gärna vända er med frågor som rör Friskvården, eller idéer om vad för slags aktiviteter vi skulle kunna ha internt på LIME!

Forskarstuderande

Agnes Elmberger

Enhet: Learning in Health Care Contexts
E-post: agnes.elmberger@ki.se

Länkar