Driftsättning av IDAC och UBW Anknutna sker efter årsskiftet

Publicerat 2018-11-01 14:58. Uppdaterat 2018-11-05 16:45

Efter ett nytt beslut i styrgruppen för IDAC och UBW Anknutna kommer de nya systemen som ersätter KIMKAT att driftsättas först efter årsskiftet.

Vi är i en intensiv slutfas där många pusselbitar och inte minst detaljer håller på att falla på plats. I första hälften av december får vi en delrapport från testledaren runt de slutliga testerna. Den kommer att ge oss en tydlig överblick över hur mycket arbete vi har kvar i projektet, och då kan vi återkomma till er med mer information gällande tidsplanen för driftsättningen.

Som ni vet kommer det krävas en insats av er inför driftsättningen. Trots förseningarna jobbar vi mot en tight tidsplan, och vi återkopplar med ny information till er så fort vi bara kan.

Viss data från KIMKAT kommer inte att flyttas med till de nya systemen. Du kommer inte kunna logga in i KIMKAT efter att IDAC och UBW Anknutna har driftsatts. Därför måste du ha sparat vissa uppgifter på annat håll. Här hittar du en länk till vilken data som kommer flyttas med från KIMKAT.

Detta kommer att hända inför, under och efter driftsättningen:

Driftsättningsperiod = de dagar som projektet arbetar med att stänga ned KIMKAT och produktionssätta Idac och UBW Anknutna. Som användare är inget av dessa system tillgängliga för dig under perioden däremot kommer ditt KIID att fungera som vanligt.

Driftstart = När systemen är tillgängliga för er användare.

När Detta gör vi i projektet Detta måste du som administratör göra
Tre veckor innan driftstart   Information om chef måste vara uppdaterad i Primula. Detta kan du göra redan nu.
Torsdagen två veckor innan driftstart Stopp för organisationsförändringar i Primula.  
Torsdagen två veckor innan driftstart Stop för anknytningar i KIMKAT.  
Måndagen en vecka innan driftstart Skickar en fil med data om anknutna på din institution till administratörer. Verifiera data i filen.
Onsdag dagen innan driftsättningsperioden startar   Sista dagen att ta ut KIMKAT-data
Torsdag – Söndag driftsättningsperiod    
Torsdag driftsättningsperiod KIMKAT stängs av.  
Fredagen innan driftstart   Skicka tillbaka filen till projektet.
Måndag, vecka x, Systemen tillgängliga Idac och UBW Anknutna tillgängliga för användare  
En vecka efter driftstart   Rätta till felaktig information om projektnummer, organisatorisk tillhörighet och grund för anknytning.

Vi har också sammanställt vilken data som kommer flyttas med från KIMKAT och när du kan komplettera vad. I december i samband med rapporten från testledaren och i god tid innan driftsättning, återkommer vi med data som behöver kompletteras i IDAC och UBW Anknutna.

Bästa hälsningar, Pernilla Hulth

Länkar

Administration