Beställ dator och licenser för programvaror

This page in English

Du kan beställa programmvaror och licenser via beställningsportalen Wisum. När du har köpt licensen kan du installera programmen via Software Center.

Inköpsportalen Wisum

Du kan beställa datorer, programvara och annat IT-relaterat material i inköpsportalen Wisum. Programvaror under KI:s avtal administreras av licensansvarig på din institution.

Till inköpsportalen Wisum

Inloggning

För att komma åt inköpsportalen behöver du logga in med ditt KI-inlogg (samma uppgifter som till e-postkontot). Om du har en ZZ-kod (fakturareferens) kan du beställa varor. Saknar du en ZZ-kod kan du plocka ihop en varukorg, kopiera den och e-posta den till beställaren på institutionen som kan godkänna beställningen (någon med ZZ-kod).

Ångerrätt

Ångerrätten (öppet köp) gäller inte för företag.

Returhantering

Att tänka på vid returhantering av felbeställningar:

• Produkten ska vara helt oanvänd och returneras i obruten originalförpackning.
  • Produkten returneras till leverantör med frakten betald av slutkund.
  • Returavgift debiteras av leverantör.

Leveranstid datorer

Hewlett-Packard och Dell bygger datorerna vid beställning, normalt tar det cirka tio arbetsdagar.

Microsoftproduker som ingår i IT-avgiften

Kostnaderna för följande program för både Windows och Mac inkluderas i IT-avgiften:

• Windows 10 och Windows 7. Dessa får också installeras på Macintosh som en virtuell maskin.
  • Office Professional Plus, inkl. Multi Language Kit (a.k.a. Proofing Tools)
  • Client Access Licenser (licenser som tillåter datorer att ansluta till en Windows server)

Dessa produkter får endast installeras på KI-ägda eller leasade datorer som används av anställda och anknutna.

Dessa produkter inkluderar mjukvaruförsäkring (Software Assurance, SA), som innebär att man har rätt att installera senaste versionen. Man får även nedgradera till en tidigare version.

Alla andra Microsoft-produkter än de som listas ovanför måste registreras som Select-licenser. Kontakta din institutions licensansvarig.

Om din mejllåda har blivit flyttat till KI:s nya e-postmilljö kan du även använda dig av Microsoft Home Use Program.

Lista över tillgängliga program i Wisum

Lista över tillgängliga programvarulicenser

Om du inte hittar programmet du behöver i listan, kontakta IT-supporten.

Installera program via Software Center

Du kan installera program via Software Center.

Manual Software Center