Miljö och hållbar utveckling på LIME

På LIME följer vi de av KI uppsatta riktlinjerna för miljö- och hållbarhetsarbete.
Läs nedan hur du dagligen kan förbättra miljön!

Kartonger

Vik ihop kartongen och bär ner den till soprummet på plan 2.

Källsortera i köket

I köket finns behållare för plast (hårdplast, främst matlådor), glas, metall och vanliga kökssopor. Detta tar städfirman hand om.

Lampor

I de flesta mötesrum finns rörelsesensorer för ljuset, dock inte på kontor. Gör det till en vana att släcka när du lämnar rummet för längre stunder.

Papper

Skriv inte ut om det inte nödvändigt, då sparar vi papper och miljö. När du slänger papper, tänkt då på att använda behållare för pappersinsamling (tunnor i kopieringsrummen). Kuvert med klister och postit-lappar ska däremot INTE slängas i pappersinsamlingen utan i soporna. Känsliga dokument kan du strimla alternativt använda de röda låsta soptunnorna.

Resor

Utnyttja vårt fina videokonferensrum på plan 1 eller Adobe Connect istället för att flyga själv. Billigt och bättre för miljön. Försök även att ta tåget när det är möjligt.

Rumsklimat

Öppna inte några fönster, det gör att luftkonditioneringen inte fungerar som den ska.

Soprum

Använd soprummet som finns på plan 2 i Widerströmska huset för att bli av med batterier, elektronik, glödlampor, glas, metall, papp, brännbart mm.

Ställa miljökrav och etiska krav vid upphandlingar och inköp

LIME inhandlar datorutrustning som uppfyller rekommenderade miljöföreskrifter och där materialen i produkterna kan återanvändas i så hög grad som möjligt. För skrivare, toner, kopiatorer, mobiltelefoner och övriga elektrisk apparatur gäller samma regler.

Kontaktpersoner och mer information

Ronny Sejersen och Eva Wasserman är kontaktpersoner för Miljö- och hållbarhetsarbetet på LIME.

"Ledningssystem för miljö och hållbar utveckling"