Åsa Steinsaphir och Sara Riggare bland Medtechsvärldens 100 mäktigaste 2019!

Publicerat 2019-03-13 14:07. Uppdaterat 2019-03-14 08:23This page in English

Varje år utser MedTech Magazine de 100 personer som mest påverkar vård, patienters verklighet och tillgången på medicinteknik.

Porträttbild Åsa Steinsaphir

I år har Åsa Steinsaphir, brukarinflytandesamordnare inom psykiatrin, utsetts som mäktigast inom medtech-världen 2019.

Sara Riggare, spetspatient samt doktorand vid institutionen för lärande, informatik, management och etik på Karolinska Institutet, hamnar på en betryggande 46:e plats. År 2015 var det hon som toppade listan. Sara Riggare utsågs dessutom nyligen till årets medicinsvensk 2018 av nyhetsmagasinet Fokus.

Porträttbild på Sara Riggare

Åsa Steinsaphir och Sara Riggare medverkar i forskningsprogrammet Patienten i förarsätet! Implementering av patientdrivna innovationer för samvård i egenskap av patient- och anhörigrepresentanter.

De driver båda professionell patientmedverkan och vet hur viktigt det är att patienter blandas in i vårdsystemet för att vården ska kunna förbättras.

Listan över de 100 mäktigaste presenterades den 8 mars 2019.

Stort grattis till Åsa och Sara!

Medical managementUtmärkelse