Annan

Vetenskapliga bilder i utställningen "Den osynliga kroppen"

This page in English
2017-11-0217:00 till 2018-01-0117:00 Sven-Harrys konstmuseum, Vasaparken, Eastmansvägen 10–12Annan

Photo: Tomas McKenna // Maria Eriksson lab

Photo: Tomas McKenna // Maria Eriksson labPhoto: Tomas McKenna // Maria Eriksson lab 

Den osynliga kroppen är en unik bildutställning som öppnar den 1 november på Sven-Harrys konstmuseum i Stockholm. Ett flertal forskare vid Karolinska Institutet medverkar.

Utställningen visar och beskriver forskning i framkant från ett annorlunda perspektiv, det visuella – men som dock inte kan ses med blotta ögat. Utställningen skildrar normal- och sjukdomstillstånd genom vackra bilder, fascinerande installationer och inspirerande filmer. 

Utställningen vill upplysa om medicinsk forskning med bilden som utgångspunkt och därigenom berätta historier om pågående forskning.

I utställningen finns också ett historiskt perspektiv som inkluderar bland andra Ramon y Cajal och Lennart Nilssons bidrag. Därtill visas en del som handlar om den tekniska utvecklingen av visualisering som en del i medicinsk forskning. I samband med utställningen hålls en rad populärvetenskapliga föreläsningar.

Forskaren Saida Hadjab vid institutionen för neurovetenskap, Karolinska Institutet har som utställningens vetenskapliga koordinator utvecklat projektet i samarbete med Ragnar Söderbergs stiftelseSven-Harrys konstmuseumHagströmerbiblioteketLennart Nilsson Photography och ett flertal forskare. 

Läs mer om utställningen här.

Contact person: Saida Hadjab