Föreläsningar och seminarier

Möt några av Ig Nobel-pristagarna

This page in English
2017-03-2715:00 till 16:30 Sal Gustaf Retzius, Berzelius väg 3 eller Retzius väg 20Campus Solna

​Ig Nobel delas ut för att uppmärksamma forskningsresultat som lockar till både skratt och eftertanke. Priset delas ut en gång per år inom tio olika ämnesområden, inklusive de kategorier som ingår i Nobelpriset. Tre av pristagarna av Ig Nobel kommer att föreläsa i Stockholm på måndag den 27 mars. Marc Abraham som är grundare av och chefredaktör för den vetenskapliga humortidskriften Annals of Improbable Research och initiativtagare till priset Ig Nobel medverkar också. 

De tre pristagarna som kommer är:

Fredrik Sjöberg får priset för hans självbiografiska trilogi om njutningen av att samla in flugor som är döda och flugor som ännu inte har dött. The Fly Trap är den första volymen av trilogin, En flugsamlares väg (The Path of a Fly Collector).

Piers Barnes och Nic Svenson från The Australian Commonwealth Scientific and Research Organization, får priset för sina beräkningar av hur många fotografier man behöver ta få ett gruppfoto där ingen person på bilden blundar.

Minna Lyons, Peter K. Jonason och Amy Jones får priset för att ha samlat in bevis för att människor som vanligtvis stannar uppe sent i genomsnitt är mer manipulativa och beundrar sig själva mer jämfört med människor som stiger upp tidigt på morgonen.

 

Föreläsningen arrangeras av Karolinska Institutet och föreningen Vetenskap och Folkbildning och ingår i föreläsningsturné som den vetenskapliga humortidskriften Annals of Improbable Researchgenomför i Skandinavien just nu.

Contact person: Gustav Nilsonne

Länkar

AktivitetCampusStudent