Föreläsningar och seminarier

Rehabilitering och fysisk aktivitet med ledande internationella forskare

This page in English
2017-10-1913:30 till 16:30 Samuelssonsalen, Tomtebodavägen 6Campus SolnaSRP Healthcare

Välkommen till ett seminarium med ledande internationella forskare inom rehabilitering och fysisk aktivitet ordnat av Strategiska forskningsområdet vårdvetenskap genom programmet Global Bridges. Seminariet är kostnadsfritt och anmälan är bindande. Anmälan senast 2017-10-19 här. 

Program

Stand up to ageing: the role of sitting in declines in function by Dr. Paul Gardiner, University of Queensland

Recurrent falls in Parkinson’s disease: is rehabilitation too late? by Professor Colleen Canning, University of Sydney

Contemporary approaches to rehabilitation outcome assessment by Professor Alan Jette, Boston University

Global bridges är ett initiativ där juniora forskare på KI (eller en grupp av forskare) får bjuda in en etablerad internationell forskare inom vårdvetenskap till Sverige under en vecka. Syftet är att stötta de juniora forskares karriärsutveckling samt skapa både internationella nätverk och långsiktiga forskningssamarbeten – nog så viktiga för en junior forskares karriär.

Detta är fjärde året i rad som SFO-V arrangerar Global Bridges och det är vår erfarenhet att initiativet är uppskattat både av de juniora forskare som antagits och de seniora som inbjudits och som frikostigt delar med sig av sina karriärer och karriärsval. Programmet består av dels ett två-dagarsseminarium med de juniora och seniora forskarna och som åtföljs av tre dagar med seminarier, föreläsningar, kliniska besök osv som bestäms av de juniora och seniora forskare tillsammans.

Contact person: Alexandra Halvarsson
Fysisk aktivitetProfessorRehabiliteringVårdvetenskap