Annan

#Hur vet du det? Kampanj för forskning och kunskap

This page in English
2018-04-1414:00 till 2018-09-0908:00 Norrmalmstorg, Stockholm – hela världenAnnan

Den 14 april går startskottet för kampanjen #Hur vet du det? på Norrmalmstorg i Stockholm. Kampanjen pågår sedan fram tills det är dags för val till riksdag, landsting och kommuner i september – och är samtidigt en del i den globala rörelsen March for Science.

#Hur vet du det? March for Science fortsätter.Våren 2017 deltog Karolinska Institutet i March for Science. Nu är det snart dags igen, globalt under parollen ”Science Marches On”. Här Sverige kallas kampanjen #Hur vet du det? och precis som förra året är det den ideella föreningen Vetenskap & Allmänhet som står för samordningen med stöd från ett stort antal organisationer, däribland Karolinska Institutet.

Tid och plats för upptakten i Stockholm:

Liknande manifestationer äger också rum i Luleå och Lund. Tanken är sedan att vi alla ska kunna bidra med olika aktiviteter för att öka kunskapen bland allmänhet och politiker om hur forskning går till och varför forskningsbaserad kunskap behövs som beslutsunderlag för en hållbar samhällsutveckling.

Målet är att vetenskapliga fakta ska lyftas fram mer än tidigare när politiska förslag debatteras under valåret 2018. Utgångspunkten är en enkel men slagkraftig fråga: Hur vet du det? som alla kan ställa till beslutsfattare, medmänniskor och sig själva.

Aktivitet