Lectures and seminars

ForskarFredag Stockholm 2013

2013-09-2708:00 to 2018-12-1414:18 Debaser Medborgarplatsen, Friskis & Svettis m.fl. platser

Välkommen till ForskarFredag Stockholm fredagen den 27 september 2013!

Den fjärde fredagen i september är det återigen dags för ForskarFredag. Evenemanget innehåller prova-på-aktiviteter, shower, utställningar och många andra möjligheter för allmänheten att möta forskare. Syftet är att inspirera, engagera och sprida kunskap om forskningen och dess betydelse.

Program

Här hittar du årets program på Debaser Medis.

Om ForskarFredag

Under en dag varje år inbjuds allmänheten, ung som gammal, till att möta forskare och få lära sig mer om hur rolig och fascinerande forskningen är. I Stockholm arrangeras ForskarFredag av Vetenskapens Hus i samarbete med KTH, Stockholms universitet, Karolinska Institutet och Stockholms stad.

ForskarFredag är en del av EU-initiativet Researchers' Night, en vetenskapsfestival som anordnas samma datum i hela Europa.

Om Forskar Grand Prix

Forskar Grand Prix är den nationella tävlingen för forskare i att på mycket kort tid presentera sin egen forskning på ett så fängslande, inspirerande och pedagogiskt sätt som möjligt.

2013 års deltävlingar kommer att ske den 27 september i Göteborg, Kalmar, Karlshamn, Karlstad, Kristianstad, Lund, Malmö, Stockholm (Debaser Medborgarplatsen) och Örebro. Den nationella finalen är den 5 december i Stockholm.

Tävlande för Karolinska Institutet

Alva Appelgren och Jens Magnusson tävlar i Forskar Grand Prix för Karolinska Instituet.