Föreläsningar och seminarier

Möt IgNobel-pristagare på Karolinska Institutet

This page in English
2018-04-0515:00 till 16:30 Sal RetziusCampus Solna

IgNobel-priset delas ut för att uppmärksamma forskningsresultat som lockar till både skratt och eftertanke. Priset delas ut en gång per år inom tio olika ämnesområden, inklusive de kategorier som ingår i Nobelpriset. Tre av IgNobel-pristagare kommer att föreläsa i Stockholm på torsdag den 5 april. Marc Abrahams som är grundare av IgNobelpriset och chefredaktör för den vetenskapliga humortidskriften Annals of Improbable Research medverkar också.

De tre pristagarna som kommer är:

Marc-Antoine Fardin, som fått priset i fysik för sin vätskedynamiska undersökning av frågan om katter existerar både i fast och flytande form

Alex Garcia-Faura, som fått priset i obstetrik för sin upptäckt att foster reagerar starkare på musik som spelas elektromekaniskt i moderns vagina än på musik som spelas elektromekaniskt på moderns buk

Bruno Verschuere, som fått priset i psykologi för att ha frågat tusen lögnare hur ofta de ljuger, och för att ha tagit ställning till om deras svar är trovärdiga.

Föreläsningen arrangeras av Karolinska Institutet och föreningen Vetenskap och Folkbildning och ingår i en föreläsningsturné som den vetenskapliga humortidskriften Annals of Improbable Research genomför i Europa just nu.

Contact person: Gustav Nilsonne