Tina Johansson, student på Fysioterapeutprogrammet

Det jag gillar bäst med min utbildning är att det är så mycket praktik invävt tillsammans med teori. Att vara fysioterapeut är som ett hantverksarbete då man jobbar mycket med händerna och kroppen. Det kroppsliga minnet är därför minst lika viktigt som att komma ihåg teorin. Det är redan från början väldigt mycket praktiska moment som man övar tillsammans med kursare och som man lite senare i utbildningen applicerar på patienter ute i vården tillsammans med sina handledare.

Du som funderar över vad du ska studera, välj någonting som känns roligt och ett område som du är intresserad av. Tänk inte bara på arbetsmarknaden och lön, du ska kunna gå till jobbet varje dag och känna att det är kul. Man behöver inte vara extremt träningsintresserad eller idrotta för att bli fysioterapeut, men det kan vara bra att ha ett grundintresse för träning. Man blir bra på det man är intresserad av och det tycker jag är det viktigaste.

CampusStudentUtbildningsprogram