Teknik och omvårdnad i en bra kombination

Mariam Moazzami, student på röntgensjuksköterskeprogrammet berättar:

Att jobba inom vården har alltid varit en stor passion. Eftersom jag även älskar teknik var det inget svårt val att utbilda mig till röntgensjuksköterska. Utbildningen erbjuder studier i både teknik och omvårdnad och passar därför den som gillar omväxling och utmaningar.

Sista terminen på utbildningen kan man åka på praktik som utbytesstudent

Man lär sig slätröntgen (skelett), magnetresonanstomografi (MRT), datortomografi (DT/CT), angiografi, mammografi, att röntga barn, nukleär medicin och ultraljud. Det är ett väldigt brett område med teknik som går framåt varje dag, så man behöver uppdatera sig hela tiden. Att ta bilder av skelett är en konst som kräver bred kunskap i anatomi.

Vill man studera vidare finns det möjlighet att läsa till magister eller master eller doktorera. Yrket är dessutom väldigt internationellt och man kan jobba utomlands. Sista terminen på utbildningen kan man åka på praktik som utbytesstudent. Själv ska jag åka till Odense i Danmark i fem veckor.

RöntgensjuksköterskeprogrammetStudent