Studentutbytet blev en upplevelse för livet

Hallå där Åsa, student på arbetsterapiprogrammet vid Karolinska Institutet, som åkte på studentutbyte till Nairobi.

Vad var det bästa med utbytet?

”Det fantastiska med studentutbytet var hela upplevelsen. Jag gjorde min praktik på olika sjukhus i Nairobi i Kenya och det blev en ögonöppnare för möten med nya människor från andra kulturer. Det var utvecklande att arbeta i en ny miljö och anpassa sig till den.”

Har du nytta av utbytet idag?

”Det har jag verkligen. För jag slogs av hur olika det är på sjukhusen. Och idag ska jag börja praktisera i Alvik på en psykiatriavdelning. Det är bara att konstatera att vi har det bra i Sverige och att det är så mycket bättre förutsättningar för vården här. Tack vare utbytet uppskattar jag det mer än jag hade gjort annars. En annan sak jag har nytta av med utbytet är att jag har lättare att anpassa mig till nya eller ovana situationer.”

Rekommenderar du andra att åka iväg utomlands på ett utbyte?

”Det gör jag verkligen. För mig blev det en upplevelse för livet. Inte bara när det gäller mina studier och jobbet. Jag håller kontakt med dem jag träffade i Kenya på Facebook och vi skickar meddelanden till varandra på Messenger och berättar lite om vad som händer.”