”Som audionom får jag chansen att hjälpa människor och förbättra deras livskvalitet, men jag lockas även av den tekniska aspekten””

Daniel Skepp tog examen från Audionomprogrammet år 2009. Idag arbetar Daniel som audionom på en auktoriserad privat hörselmottagning i Stockholm.

Varför ville du bli audionom?Bild av Daniel Skepp, alumn från Audionomprogrammet.
– Jag har ett stort musikintresse och därför har jag alltid fascinerats av ljud. Jag började plugga till ljudtekniker, men under utbildningen fick vi höra att det var svårt att få jobb eftersom musikbranschen drogs med ekonomiska bekymmer. Jag valde då att hoppa av utbildningen. Men efter att ha letat runt på nätet efter ett annat yrke som skulle kunna passa mig så hittade jag till slut Audionomprogrammet. Det kändes som en riktig fullträff! Att välja KI var ett enkelt beslut då jag kommer från Stockholm och att lärosätet har gott rykte. Som audionom får jag chansen att hjälpa människor och förbättra deras livskvalitet, men jag lockas även av den tekniska aspekten eftersom jag alltid varit intresserad av teknik. En hörselnedsättning kan leda till att man undviker sociala sammanhang – och om jag kan bidra till att bryta det mönstret känns det väldigt tillfredsställande!

AlumnAudionomprogrammet