Sök Carl Tullus minnesstipendium

Publicerat 2015-10-19 11:03. Uppdaterat 2015-10-19 11:30

Nu är det dags att söka Carl Tullus minnesstipendium! 10 000 kr tilldelas en läkarstudent eller doktorand som ägnar sig åt forskning.

Sökande ska vara läkarstudent och/eller doktorand vid Karolinska Institutet, vara engagerad i forskning men får inte ha avlagt doktorsexamen. Sökanden svarar personligt på två specifika frågor, på max ett A4.

► Ansök senast 12 november 2015

Om stipendiet och Carl Tullus

Carl Tullus minnesfond delar årligen ut ett stipendium tillBild på Carl Tullus.
en läkarstudent och/eller doktorand med läkarutbildning, som är engagerad i forskning men som ännu inte har avlagt doktorsexamen.

Stipendiet tilldelas den som i Carls anda satsar på forskning samt, gärna, är engagerad i kårarbetet och/eller har humanistiska intressen.

Minnesstipendiet hedrar minnet av Carl, läkare och doktorand, som vid 26 års ålder omkom vid en olycka 2006. Under hela studietiden var han mycket aktiv i kåren, bl a som medlem i MF:s styrelse, spexare, klarinettist i Blåslaget samt MF:s värd och talman.

StiftelseStudent