Rose-Marie Mårtensson, student på Optikerprogrammet

Jag valde min utbildning var främst för att jag ville hjälpa människor. Utbildningen lockade också eftersom optiker är ett ganska varierande yrke. På KI har jag lärt mig mer än vad jag någonsin kunnat föreställa mig. Vi läser inte bara om ögat utan får läsa om hela kroppen, sjukdomar, mediciners påverkan med mera. Ögat är så fascinerande och att en bild av näthinnan kan tala om hur övriga kroppen mår är jättehäftigt. Helhetsbilden man får av vad optikeryrket handlar om blir bara mer och mer spännande för varje gång vi får testa nya instrument, metoder eller lyssna på föreläsningar som förklarar hur allt hänger ihop.

Som legitimerad optiker vill jag till att börja med jobba i en optikerbutik för att komma in i rutin och få erfarenhet som optiker. Därefter kan jag tänka mig att läsa magisterprogrammet i klinisk optometri för att utöka kunskapsbanken eller läsa andra kurser som är till användning för att kunna hjälpa patienterna på bästa sätt.

CampusStudentUtbildningsprogram