Planerar du att studera eller forska i Paris?

Sök boende i Cité Internationale Universitaire de Paris senast 31 oktober 2016 för boende till vårterminen.

INTERNATIONELL OMGIVNING – närmare 10 000 studenter från jordens alla hörn möts årligen i charmigt och lugnt  studenthusområde i södra Paris, 10 min. från city. La Cité universitaire grundades efter första världskriget för att främja fredstanken och uppmuntra kulturutbyten mellan studenter från hela världen. Svenska studenthemmet byggdes år 1931.

UNIKT BOENDE CENTRALT I PARIS - I det Svenska studenthemmet bor du bekvämt i hemtrevlig miljö, tillsammans med studenter och forskare från hela världen. Studenthemmet har drygt 40 rum, en handikappanpassad enrumslägenhet och två ateljéer, som med fördel kan användas av konstnärer. För musikstuderande finns tillgång till tre övningsrum.

TERMINS- och LÄSÅRSSTUDIER - för vistelse under läsåret krävs att du har läst på universitet i minst två år, samt att du är antagen vid lärosäte i Paris.

Sista ansökningsdatum inför vårterminen 2017 är 31 oktober 2016.

SOMMARSTUDIER?  Svenska studenthemmet erbjuder boende på sommaren för studerande, forskare, lärare och skolledare. Rum kan sökas under juni, juli, augusti och september.

Du finner ansökningsformulär på Svenska studenthemmets hemsida

Svenska studenthemmet i Paris

InternationelltUtbyte